Latest News

Træning med eller uden wattmåler?

Fordele og ulemper ved watt træning

I de senere år er wattmålere i stigende grad blevet allemandseje. Med faldende priser på wattmålere i forskellige afskygninger (pedal-, krank-, hjul- og/eller pedalarmsbaserede) er det ikke længere blot konkurrence-ryttere og top-triatleter, der har wattmålere til rådighed til at optimere deres træning. Diverse fitnesscentre er ligeledes begyndt at have motionscykler med wattbaseret træningsprogram. Kort sagt; hvordan kommer man i gang med watt træning?

Read More...

Søndagscykling

Fællestræning for alle hos Franks Institute of Sports

Hver søndag holder vi fællestræning hos Frank Institute of Sports, efterfulgt af en god kop kaffe hos Odenses bedste kaffestop Veloriste. Hos os er det fællestræning og ikke søndagstur af en god grund. Det er nemlig træning, der er fokus på, når vi hver søndag mødes kl 10.00 på Rødegårdsvej 203 til 2-3 timer på landevejen. Selvom vi hygger, snakker om ugen der er gået, og diskuterer nørdede cykel-ting, så er det en træningstur med inspiration og individuelt tilpassede intervaller. Alle er velkomne, og alle niveauer kan være med.

Read More...

Mental styrke i udholdenhedssport

Hvordan forbereder man sig mentalt på at skulle presse egne grænser?

I træning eller konkurrence vil enhver udøver på et tidspunkt opleve at den mentale styrke bliver mere afgørende end den fysiske. Det er disse afgørende øjeblikke, som i høj grad afgør udfaldet af den kommende træningsperiode, konkurrencens udfald ja måske sågar din karriere i din sport. Men hvordan forbereder man sig og opbygger den nødvendige ’toughness’ til at presse forbi smerten og gå dybere end nogensinde?

Read More...

Forårsklargøring af cyklen

Hvorfor? Hvordan?

Med indgangen til marts er vi kommet igennem vinteren. Det betyder at sommercyklen forsigtig findes frem fra gemmerne eller tages ned fra væggen, hvor den har hængt hele efteråret og kigget længselsfuldt ud af vinduet. Men hvad gør du, for at sikre overgangen fra vinterged til sommerhest bliver en succes? Vi kommer her med vores fif og tips, til hvordan du sikrer dig selv den bedste oplevelse, når du cykler ind i foråret.

Read More...

La Marmotte 2019

Ting du bør overveje inden motionsløbet i Alperne

Flere og flere danske motionscyklister melder sig til løbet La Marmotte i alperne, og for mange er det sæsonens helt store mål. Derfor er det nærværende at vi hos Frank Institute of Sports skriver lidt om, hvad du bør overveje inden du tager afsted som begynder. Vi er nemlig cykelnørder helt ind til benet, og derfor har vi naturligvis haft flere snakke (og diskussioner) om hvad man bør gøre, og overveje, inden man tager turen sydpå til La Marmotte, og klatrer over de fire legendariske stigninger, som vi kender fra Tour de France historien; Col Du Glandon, Col Du Télégraphe, Col Du Galibier og sidst men ikke mindst Alpe d’Huez.

Read More...

Sadelsmerter

/ bikefit

Sadelsmerter

Vejen til en glad bagdel

En af de største udfordringer, når det kommer til cykelpositionen, er sadelvalg. Der findes et utal af sadler, producenter og alle har deres egne favoritter og erfaring med, hvordan den perfekte sadel findes. Hvad skal vi så gå efter i søgen på den gode siddekomfort? I denne blog vil vi præsentere et par af de gængse sadeldesigns i forhold til trykfordeling og siddekomfort. Vi vil ligeledes præsentere og aflive nogle af de skrøner og fordomme, som hersker, når det kommer til valg af sadel og såkaldte kønsspecifikke sadler.

Read More...

Derfor gør coaching hele forskellen

Personlig træning & cykling

Personlig træning har over en årrække været en så stor tendens, at markedet er fyldt med alle afskygninger af coaches og personlige trænere, men hvad er det helt præcist, du kan få ud af det, og hvad er forskellen i forhold til coaching?

Read More...

Din Bedste Ironman Nogensinde

Bliv klar til dit store mål i 2019

Skal du køre din første eller tiende ironman triathlon til sommer? Skal du ”blot” gennemføre eller lave ny PR? Uanset ambitionsniveauet er der nogle simple trin, som vi meget gerne vil dele med dig. Hvis du følger disse, øger du chancerne for, at du med succes kommer igennem dit store mål til sommer.

Read More...

Cykling & Styrketræning

Bliv hurtigere på landevejen - løft tungt

Flere cykelentusiaster bruger tid i fitnesscentre på styrketræning. Men er det kun eliten der har gavn af de tunge vægte eller kan den gennemsnitlige motionist rykke niveauet på landevejen med styrketræning og er der andre fordele end øget maksimal muskelstyrke? Specielt om vinteren, og i det som mange kalder ”off-season”, bruger et stigende antal udøvere flere timer om ugen i fitnesscentrene. Men er der overhovedet nogen gevinst ved det, eller ville de timer folk bruger på styrketræning være bedre givet ud på et traditionelt træningsprogram? Ovenstående spørgsmål vil vi i denne blog give svar på.

Read More...

Cykeltræning for Begyndere

Træningsprogram for nybegynderen

Jeg startede selv med at cykle da jeg var barn. Andre starter senere i voksenlivet. Men hvad gør man, hvis man gerne vil mere end ”bare” cykle ture? I denne blog vil jeg stille skarpt på de krav, som der stilles til nybegynderen, og hvordan du som helt grøn kan få mest muligt ud af den tid, du bruger på landevejen.

Read More...